Mersin’de gazetecilere yönelik operasyonlara tepki: Gazeteciliği Savunacağız!
Mersin Kadın Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Özgür Çocuk Parkı'nda bir basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel
Mersin – Mersin Kadın Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Özgür Çocuk Parkı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Emek ve Demokrasi Platformu'nun da destek verdiği açıklamayı gazeteci Ayşenur Önal okudu.
Önal, yaptığı konuşmada, tutuklu gazetecilerin tahliye edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ancak baskıların hâlâ sürdüğünü belirtti.
"Gazetecilerin Görevi Engellenemez"
Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı ilçe belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolarda polis şiddetinin arttığına dikkat çekildi. Yurttaşların ve gazetecilerin orantısız güçle karşı karşıya kaldığı vurgulandı.
"Basın emekçileri olarak, halkın haber alma hakkını savunuyoruz. Ancak sahada çalışan gazetecilerin görüntü alması ve haber yapması polis tarafından engelleniyor. Meslektaşlarımız, TOMA, biber gazı ve plastik mermilerle durdurulmaya çalışılıyor. İktidar, kendisine muhalefet eden her kesimi gözaltılar ve tutuklamalarla susturmaya çalışıyor."
"Özgür Basın Susturulamaz"
Önal, protestoların başladığı 19 Mart'tan bu yana yedi gazetecinin tutuklandığını hatırlatarak, bugün sabah saatlerinde avukatların itirazı üzerine meslektaşlarının tahliye edildiğini söyledi. Ancak yargının, gazetecileri yıldırmak için bir baskı aracı olarak kullanıldığına vurgu yaptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un, "Gazeteciyim diyerek şiddet eylemlerine karışanlar varsa bu gazetecilik değildir" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Önal, "Bu sözler, yargının iktidarın elinde bir sopa haline geldiğinin itirafıdır. Meslektaşlarımızın tamamı özgürce görev yapmalıdır" dedi.
"Mücadelemizi Sürdüreceğiz"
Basın açıklamasında, gazetecilerin baskılar karşısında boyun eğmeyeceği ve özgür basın mücadelesinin devam edeceği mesajı verildi:
"Halkın demokratik haklarını elinden almaya çalışan bu baskıcı düzene karşı gazeteciler olarak dün de buradaydık, yarın da burada olacağız. Tarih göstermiştir ki hiçbir baskıcı rejim sonsuza kadar sürmez. Bizler, özgür basını savunmaya devam edeceğiz!"
Önal son olarak, Türkiye genelinde süren protestolara destek verildiği belirtilerek, gençlerin ve yurttaşların demokratik haklarını savunma mücadelesinin yanında olunacağı vurgulandı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et